Camilla har Pippi på produkterna

Camilla Backhouse driver Camillas Spel och Kiosk i Ockelbo. Kunderna har hittat till kiosken och Camilla fortsätter med sitt unika present- och inredningsutbud. Sen var det många barn som fick träffa Pippi Långstrump i kiosken en dag. Men hur kommer det sig? 

Camillas Spel och Kiosk i Ockelbo centrum.

Camillas Spel och Kiosk i Ockelbo centrum.

– Jag har bott i Ockelbo hela mitt liv. Jag kommer nog aldrig att flytta, säger Camilla då vi sätter oss tillrätta i köket bakom kiosken. Hennes mamma Ulla tar har tagit rodret och Camilla får några minuter till Kuxabladet. 

– Jag gillar tryggheten att ha familjen och vänner nära och jag känner igen folk. Sen är det otroligt fint här, jag är inte hemmablind och ser hur vacker vår omgivning är varje dag.



Camillas smultronställen är Wij, Rönnåsen och stugan vid Rännsjön. 

– Sen förstås Ulvsta och elljusspåret, jag vet inte hur många gånger jag joggat eller åkt skidor där. 



Dock har Camilla en gammal skada i höger knä som hon dragits med sedan flera år tillbaka. 

– Det blev sämre i höstas och nu hoppas jag på att få en remiss till en operation. Men då kommer oroligheterna kring det också, hur ska jag kunna skaffa ledighet till det. Men det ordnar sig. 



Fina presentartiklar från Jaktpresenter, som återbrukar hylsor, patroner och andra jaktartiklar till att göra olika produkter med. Foto: Henrik Westberg

Fina presentartiklar från Jaktpresenter, som återbrukar hylsor, patroner och andra jaktartiklar till att göra olika produkter med. Foto: Henrik Westberg

Mycket fritid blir det inte som egenföretagare och kioskägare. 

– Men två veckor semester blir det i sommar, och det är min snälla mamma Ullas förtjänst. Utan henne hade det inte gått! 




Dignande skafferi av lyxigt godis, finns alltid till buds på Camillas Spel och Kiosk.

Dignande skafferi av lyxigt godis, finns alltid till buds på Camillas Spel och Kiosk.

Prydnadssaker och presentartiklar, finns det gott om.

Prydnadssaker och presentartiklar, finns det gott om.




Camilla Backhouse driver Camillas Spel och Kiosk i Ockelbo sedan 2.5 halvt år tillbaka. Ett arbete som hon älskar och hon brinner för att ta in nya produkter. 

– Jag trodde inte då, när jag tog över kiosken att det skulle bli så mycket arbete. Men jag har otroligt många kunder och det är fantastiskt. 



En del i framgångsreceptet ligger i Camillas unika utbud av inredningsprodukter. Hon har även ett stort utbud av lyxgodis och andra presentartiklar. 

– Jag har friska idéer och har vågat chansa, och tagit in saker som jag inte vetat om de fungerar. Som pocketböcker eller den senaste succén, måste jag väl säga, med lakrits. 

– Det är lakrits som ”Svenskjävlar” och ”Smålänningar” som flyger av hyllorna. Otroligt gott! 

Camilla har även andra produkter från små företag. 

– Jaktpresenter heter ett företag som jag tagit in produkter av. Ett litet familjeföretag som tillverkar jaktpresenter av patroner och hylsor som de samlar in från jakten. 

– De återbrukar och gör exempelvis korkskruvar, återförslutande vinkorkar, grytunderläg, och Jägarkaffe. Det är bara att komma in och kika, haha! 

En annan liten firma som Camilla hittat är ”Älska plåt”, som drivs av två tjejer. 

– De gör siluetter i plåt, som nu till midsommaren som var, då sålde jag midsommarstänger i svart eller vitt. De gör även älgar, pelargoner och andra blommor. 

– Sen är det många kunder som frågat efter gravutsmyckningar och därför tog jag in ”Älska plåts” gravänglar. 

Ett urval av “Figurer” från Camillas Spel och Kiosks Instagram

Ett sätt att nå ut för Camillas spel och kiosk är också Rockfredag. Där har Camilla klätt ut sig till en artist varje fredag i några år och även postat en bild på Instagram. Det har lett till att hon uppmärksammats av media och även fått många följare. 

– Men nu har jag tonat ner just rocken något och klär ut mig till andra figurer. 



Camilla klädde ut sig till Pippi Långstrump för några veckor sedan. Det blev en succé bland barnen. 

– Det tajmade så att det kom många barn just den fredagen och de trodde ju att jag var Pippi på riktigt. 

– För någon dag sedan kom en liten pojke in och frågade efter Pippi. Men han hade även två förslag på andra figurer jag kunde klä ut mig till. Dracula och Bamse, haha. 

Följ Camillas upptåg på Instagram: Camillas spel och kiosk