Spelen vi rekommenderar till Jul

I samarbete med spelexperten.com recenserar vi brädspel för hela familjen. Här följer en sammanställning av våra hetaste tips under julen.


carcassonne_frilagd.jpg

5 Poäng

Carcassone 

I Carcassone drar du slumpmässiga bitar för att bygga ihop ett medeltida landskap. För att få poäng sätter du ut dina spelpjäser på olika projekt, som vägar, borgar och åkrar. 

En modern klassiker - strategispelet Carcassonne. Det här är ett av de roligaste brädspelen de senaste åren och det innefattar både en viss mån slump, taktik och strategi. 

Alliera dig fritt med andra eller försök bygga anonymt i ett av hörnen. Tänk långsiktigt i hur du ska utnyttja dina spelpjäser och se till att förstöra för andra som har storslagna planer. 

Efter någon omgång kan du reglerna, men det finns ändå ett strategiskt djup som gör att det tar lång tid att bemästra.

Big box har många bra expansioner som rekommenderas. 


tickettoride_jb.jpg

4 Poäng

Ticket to ride - Europa

Tävla om att bygga de längsta och mest poänggivande sträckorna i 1900-talets Europa. 

Det är flera faktorer som gör Ticket to ride Europe till ett fantastiskt spel.. En spänning ligger i att du inte vet vilka sträckor de andra eftertraktar. En spänning ligger i att du vill plocka upp kort för att få möjlighet att bygga — men du kan inte avslöja allt för mycket av vilka färger du är ute efter till de andra spelarna.

Det ger små mikrodoser av eufori att lyckas få rätt kort till ditt nästa stora projekt.

En tredje kick är att lyckas med en tågsträckning som du har på någon av dina biljetter och är du lite av en sadist är det också roligt att förstöra för andra spelare i deras strävan att förbinda uppenbara destinationer.


powergrid-box.jpg

4 Poäng

Power Grid 

I Power Grid axlar du rollen som ett av många energibolag som ska förse städer med el. 

Spelet är uppdelade i flera faser: Auktionsfasen där du budar på det bästa kraftverken. Köp av resurser att förbränna i kraftverken och sedan utbyggande av städer och inkammande av vinster. 

Spelets system ändrar sig dynamiskt genom spelets gång och du som spelare kan använda dig av flera olika taktiker för att nå slutmålet, att kraftsätta flest städer i sista rundan. 

Ett otroligt roligt spel. Minus är om du ogillar huvudräkning. 


närdådå_frilagd.jpg

5 Poäng

När då då? 

I När då då? ska du placera in årtalet då något hände på din tidslinje. 

”När då då?” Är inget vanligt frågespel. Här gäller det att istället placera in händelser på en tidslinje, först till tio rätta årtal vinner. Vi slipar våra sinnen för en resa genom historien. 

Frågorna sträcker sig från före kristi födelse till 2019 och är väldigt varierade. Det öppnar upp för samtal och "aha"-upplevelser.

Vi har spelat När då då? med många olika slags människor och alla är överens om att det här är ett måste-ha spel, inte minst till julledigheten. 


Skärmavbild 2020-12-02 kl. 16.52.35.png

Köp Spelen

på spelexperten.com


KUXA.SE - Betygsnyckel: 

  1. Dåligt. 

  2. Ok. 

  3. Bra.  

  4. Mycket bra. 

  5. Fantastiskt