20 års-jubilerande gårdsloppis

Gårdsloppisen i Lingbo är ett årligt återkommande evenemang som startade under enkla former år 2005. Carina Westlund Claesson berättar om bakgrunden till loppisen.

– Vi startade i liten skala redan sommaren 2005 då vi som nyinflyttade till Lingbo slog upp portarna i vår gamla bagarstuga och ”provade oss fram” om loppis skulle vara intressant i vår lilla by. Intresset var mycket större än vad vi vågat drömma om. 

– Med tiden kom allt fler och frågade om de fick vara med att stå och sälja sina bättre begagnade loppissaker etc.

– Idag är vi större än förväntat och folk strömmar till oss varje gång vi öppnar portarna för Lingbos största loppishelg, utan att överdriva är vi den största i byn med omnejd.  

– Även under pandemin stod folk och köade 20-30 min bara för att komma in på vår gård. Förutom många glada loppisförsäljare har vi försäljning av växter samt korv med bröd, kaffe och hembakt kaka.

– Vi lockar massor med folk sista helgen i juli till Lingbo och det gynnar även andra småloppisar i omgivningen. Lingbo Hembygdsgård gynnas särskilt eftersom våra besökare lockas över till dem och tvärtom, vi bor ju bara med ett hus emellan så det är gångavstånd. Vi har bara ett positivt problem och det är parkeringen som inte räcker till utanför vår prästgård. Vi hoppas kunna lösa det till sommaren.

Om vädret tillåter kommer loppisen hålla öppet även denna sommar, sista helgen i juli, med flera utställare samt korv med bröd, kaffe och hembakt kaka till försäljning. 

– Vi ser fram emot en stor tillströmning av gamla som nya besökare. Välkomna!