Aktivitetsdag på Wij för 65+

Den 27 augusti närvarade många lokala föreningar i Ockelbo på Wij trädgårdar och anordnade aktiviteter för pensionärer. Temat var “Kropp och själ” och innehöll förutom lättsam idrott även guidade vandringar i trädgårdarna.

Prova på aktiviteter fanns att tillgå under hela eftermiddagen och bland föreningarna som syntes på plats fanns Ockelbo Tennisklubb, Ockelbo IF, Ockelbo Basket, Ockelbo Ryttarförening och Boule (PRO Ockelbo).  OIF gympa körde ett pass sittgympa och från Ockelbo Brukshundsklubb fanns det vovvar att träffa vid Barnens trädgård

Leif Ehn, Lena Järnkvist och Christer Lindgren - Ockelbo tennisklubb Foto: Henrik Westberg

På tennisplanen stod Lena Järnkvist, Leif Ehn och Christer Lindgren redo att ta emot deltagarna med bollmaskiner och kortbanetennis. 
– Vi erbjuder deltagarna att prova på något som kallas för “tennis på studs”, berättar Lena.  

– Det är en kortplansvariant av tennis där bollen får studsa två gånger och inga slag på volley är tillåtna.

På ett något ovant underlag intill tennisplanen hade Ockelbo basket riggat upp en basketkorg på gräsmattan. Theo Manfredsson och Tim Nord från klubbens herrlag instruerade besökarna hur man skjuter och pratade om basket. Även en av lagets fystränare, Victor Leijon, närvarade.

– Jag hörde om evenemanget och bestämde mig för att dyka upp. Jag tycker det är intressant att diskutera med äldre om träningsformer som fungerar för dem, berättar Victor. 

Gåfotboll och hästar

Bakom herrgårdsbyggnaden var det full aktivitet där Ockelbo IF anordnade gåfotboll under ledning av Thomas Forsberg. Den vanligaste avblåsningen var, trots sportens namn, att några inte kunde låta bli att jogga eller springa. En bit ifrån fotbollsplanen stod representanter från Ockelbo ryttarförening i form av Ronja Simonsson och Ida Molander. Med sig hade de två hästar som deltagarna kunde hälsa på.

– De får klappa, hälsa och borsta. Vill någon prova på att rida har vi med utrustning för det också, säger Ida.

Maj Sandberg hade egentligen kommit för att besöka Wij trädgårdar, men intresserade sig även för hästarna.
– Underbara djur, utbrister Maj.

– Jag älskar den här platsen och kommer hit flera gånger per år.

Aktivitetsdagen bjöd på ett alldeles strålande augustiväder och anordnades i samarbete med föreningslivet, Ockelbo kommun, Ockelbo församling, Wij Trädgårdar och RF Sisu Gävleborg.