Årets företagare i Ockelbo

Foto: Företagarna Ockelbo

”Landsbygdsbutiken med framåtanda, nytänkande och service i fokus. Malin Wikholm är butikschefen som med personalen lyckats vända en negativ trend till en uppåtgående spiral.” Så lyder motiveringen till varför Tempo i Åmot blivit utsedda till årets företagare i Ockelbo. Malin Wikholm, Tempo, var en av tre finalister tillsammans med Anitha Svedlund, Anithas balans & harmoni, samt Patrik Kregert, Lennys färg & fysik.

I Åmot har det funnits en livsmedelsbutik sedan 1925 och under 2016 gjordes omfattande investeringar bland annat i bergvärme och ny kylmedia och pantstation. Malin Wikholm blev ny butikschef 2017, då var Tempo nära en ekonomisk konkurs. 

Butiken jobbade aktivt för att hålla kvar sitt kundunderlag och satte mål att finna nya kunder. Strategin har varit lyckosam och butiken är idag mer lönsam  än någonsin tidigare. 

Under Coronakrisen har butiken uppmärksammats, inte bara lokalt utan även på riksnivå, för sina innovativa lösningar. Bland annat finns möjlighet att boka butiken för att handla enskilt. Stort grattis till Malin och Tempo önskar vi på Kuxabladet.

Utmärkelsen Årets företagare i Ockelbo utses av föreningen Företagarna. Vinnarna tävlar senare vidare på regional- och riksnivå. Susanne Engström, ordförande i Företagarna Ockelbo, berättar:

– Först kan vem som helst nominera företag och därefter sker en öppen omröstning där de som vill rösta anger sitt första, andra och tredje val.

– Då får vi fram tre finalister. Av dessa tre utser en jury bestående av representanter ur Företagarna Ockelbo, Näringslivsenheten Ockelbo Kommun samt fjolårets vinnare (Sofies kroppsvård, red. anm.) vem som tar hem priset.

I höst finns ett datum satt för regionsfinalen vid Gävle slott, den ska äga rum 26 augusti. Senare i oktober kommer riksfinalen att gå av stapeln.

– Vi har kört detta i några år nu och märker att intresset ökar för varje säsong, avslutar Susanne.