Blir det vintermarknad i Ockelbo? JA

Efter ett års uppehåll är det nu dags igen för Ockelbo Vintermarknad. Helgen den 4-5 mars blir det åter knallar och karuseller i centrala Ockelbo. Ett evenemang som inte bara är till glädje för invånarna utan som även är till stor nytta för såväl kommun som föreningslivet.

Att Ockelbo kommun mår bra av att marknader arrangeras på orten råder det ingen tvivel om.

Mimmi Ekström, näringslivschef vid Ockelbo kommun.

– Evenemang och särskilt återkommande evenemang som till exempel marknaden gör att vi får besökare till Ockelbo. Det är en stor återvändarhelg, särskilt under sommaren, och för oss som bor i Ockelbo är det en viktig mötesplats, berättar Mimmi Ekström, näringslivschef vid Ockelbo kommun. 

– För butiker och föreningarna ger det lite extra i kassan och med det goda värdskapet Ockelbo levererar hoppas vi att besökare får upp ögonen och flyttar hit.

Ulf Andersson är en del av  Ockelbo IF,  som tillsammans med Ockelbo basket är huvudföreningarna bakom marknaden.

– Marknaderna betyder en hel del för ekonomin. Det är en fin slant för föreningarna som man nu tappat under några år, berättar Ulf. 

– På sommaren är det fler föreningar som hjälper till. Jädraås AIK, Ockelbo Skidklubb och Ockelbo orienteringsklubb hjälper till med parkeringarna. Samt att Ockelbo hockey brukar hjälpa till med städningen.

Ulf är även involverad i den ekonomiska föreningen som bildats för att bära marknaden. 



Ulf Andersson representerar Ockelbo IF

– Vi ska köra vintermarknaden nu först och hoppas verkligen kunna fortsätta med sommarmarknaden. Men vi skulle behöva få in yngre folk som hjälper till, många av oss är 70+, betonar Ulf. 

– Marknaden är en rolig grej och det hörs hur många som saknat det då det inte varit något på ett år. 

Men den 4-5 mars öppnar alltså Ockelbo vintermarknad åter sina portar. Här finns gratis karuseller för alla barn upp till nio år. Marknadsgatan fylls av knallar och kantas av diverse olika matvagnar. Ockelbo kyrka har öppet och bjuder på musikmaraton och kaffeservering.





Arrangörerna ber er alla att tänka på att det endast finns en uttagsautomat i Ockelbo vilket kan leda till köer. Förbered er gärna med att ta ut pengar i god tid. 





Text: Johan Beijer

Foto: Henrik Westberg


Fler artiklar på Kuxa.se