Hjalmar tog silver i Ungdoms-SM

Hjalmar tog silver i Ungdoms-SM

Under 8- 9 februari deltog Hjalmar Sandin, 14,  från Ockelbo, under klubben BK lokes färger i USM i Linköping. 

Under en längre tid har det varit hög träningsdos för Hjalmar. Dels har det alltid varit bra träning på den egna klubben, dels har Hjalmar regelbundet besökt andra klubbar för att söka sparring och kunnande.

– Inför Ungdoms-SM och landskampen åkte vi på träningsläger i Sundsvall samt anmälde Hjalmar i en tyngre viktklass i en närliggande tävling till dem båda, berättar Robert. 

Eftersom det är en vanlig taktik att "trycka ner sig i vikt" till mästerskap, åkte Hjalmar till SM i Linköping medveten om att moståndarna skulle väga några kilo mer än honom på matchdagen. 

– Man delar dom invägda i två pooler och seedar dom två bästa i varsin pool (hjalmar var inte seedad). Hjalmar lyckades med att bli etta i sin pool, Och därmed stod det mellan silver eller guld för Hjalmar. 

I finalen mötte Hjalmar Tural Binatov från göteborg, Finalen var stenhård och Hjalmar klev av som ledare i första period. Men tappade skärpan för en sekund i andra och silvret var ett faktum. 

– Jag är nöjd med SM-silver men nästa gång är det guld!, hälsar Hjalmar. 

... och deltog med landslaget

Den 14-16 februari deltog Hjalmar Sandin med Sveriges ungdomslandslag. En stolt pappa, Robert Sandin, berättar mer:

– Han fick den stora äran att delta i Sveriges ungdomslandslag i 45 kg i Notodden Norge.

Robert  berättar vidare att laget bestod av tio stycken brottare i tio viktklasser. 

– Sverige slutade tråkigt nog sist av deltagande länder, Men för Hjalmar var detta väldigt lärorikt och ett stort steg framåt. 

– Han fick även veta av landslagscoacher att dom verkligen var imponerade av Hjalmars brottning. Så förhoppningsvis kommer han få representera Sverige snart igen.


Lokalhistoria - Känner du igen någon på bilden?

Lokalhistoria - Känner du igen någon på bilden?

Boktips - för barn och ungdomar

Boktips - för barn och ungdomar

0