Linas Bageri & Café - intervju med Malin Svedlund

Inför fettisdagen 2024 slog Linas Bageri och Café upp portarna i centrumhuset i Ockebo. Det blev en succé och köerna ringlade långt ut till parkeringen. Makarna Malin och Daniel Svedlund driver caféet och vi intervjuade Malin om kommande sommarmarknad och  företagets framtidsplaner. 

Linas Bageri och Café har varit ett populärt tillhåll för fikasugna i Bergby under ett antal år när Malin Svedlund fick fröfrågan av Ockelbo kommun om inte Linas kunde ta över caféet som var vakant i centrumhuset. 

–Det passade jättebra för oss, berättar Malin, för vi var i en fas där vi behövde expandera. Vi hade för få platser i Bergby och nu kunde vi ha café på två orter. 



Starten kunde inte gått bättre, vältajmad inför konditoriernas viktigaste högtid – fettisdagen, slog Linas upp portarna i Ockelbo. Men inget gott som inte har något ont med sig? 

– Jag fick en fraktur i fingrarna på högerhanden. Nu i efterhand ångrar jag att jag inte gick ut med det och förklararade läget för kunderna. Men jag försökte bita ihop och tyvärr visade det sig på kvalitén under den perioden. Vi kom inte upp i den standard som kunderna förväntade sig. 



Nu är fingrarna hela och Linas har fyra anställda räknat i heltid. 

– Vi har hittat ett gäng som verkligen vill jobba, säger Malin. 


Caféet går bra i Ockelbo och Malin är speciellt nöjd med gästerna kommer för att luncha där. 

– Men vi måste bli bättre på att få ut att det går att beställa tårtor, bullar och annat gott från bageriet i Bergby och hämta ut det i Ockelbo. 


Framtiden då? 

–Närmast har vi fått till fullständiga rättigheter i Bergby. Det kommer serveras lite godare ölsorter och lite vin. 

– Vi har även andra stora planer, men mer kan jag inte säga i nuläget, säger Malin och ler.