Trädgårdsministern midsommardukning - med produkter från ICA Ugglebo

I samarbete med Ica Ugglebo Ockelbo har jag gjort en Midsommar dukning i blommig, lummig och somrig känsla. Och vad passar bättre än att duka i växthuset.

Jag har som vanligt gjort en skiss innan jag sätter igång och färgerna baseras på de fantastiska kuddarna jag hittade på Ica.  Visst är de väl underbara!


Midsommardukning av Trädgådsministern med produkter från ICA Ugglebo. Foto: Henrik Westberg, Kuxabladet

Ica har ju en massa fina saker som tillsammans ger en härlig feeling. Söta små glas i plast, fanns även blommiga snapsglas. Servetter med blommor av olika slag, papptallrikar, bordstabletter midsommarstänger, kransar med vita blommor, kuddar, brickor mm mm.



Gå in på ICA och spana så upptäcker ni vilket fint och brett sortiment det finns!

Vilken lyx det är att kunna handla på hemmaplan här i Ockelbo. 



Det gröna i dukningen har jag plockat på gården.

Vilda blommor och björkris kan ju aldrig bli fel.

Och för allt i världen ska ni inte snåla med björkris.

Det ska vara rikligt lövat.

Kuddar, glas, krans och brickor från ICA Ugglebo. Foto: Henrik Westberg, Kuxabladet

Jag hängde upp en gammal stör ovanför bordet, och från den hängde jag ner björkris som ger en mysigt grön inramning av bordet.

Blommorna är midsommarblomster, hundkex och smörblomma. Det känns mest traditionellt. Prästkragarna hade inte börjat blomma när jag gjorde dukningen, men på servetterna finns de med.

Under fotograferingen kom det en skur. Men det hör ju midsommaren till. Foto: Henrik Westberg, Kuxabladet


När det kommer till maten på Midsommarbordet, så är väl ändå jordgubbar, matjessill, gräddfil med lite klippt gräslök på och färskpotatis ett måste.

Apropå potatis så vet jag att det finns det fin färskpotatis på Ica Ugglebo ifall den egna inte hunnit bli klar, mina är väldigt sena iallafall.


Jag önskar alla en glad midsommar och tack till  Jessica på Ica som precis som övriga i personalen alltid är trevlig och hjälpsam.




Gröna hälsningar Trädgårdsministern


Mer från Trädgårdsministern