Ångbastun återuppväcks  – nytt liv i simhallen

Ångbastun återuppväcks – nytt liv i simhallen

Bild från OIF Gympas vattenpass Foto: Henrik Westberg


Torbjörn Pant, teknisk chef Ockelbo kommun Foto: Henrik Westberg

Ockelbo kommun har nu tagit över simhallen från Ockelbogårdar och satsar samtidigt 6,5 miljoner kronor på en akut upprustning. En av de första åtgärderna blir att renovera och öppna ångbastun efter två års stängning.

Simhallen i Ockelbo börjar närma sig de magiska 40 åren, det vill säga den livslängd som simhallar i allmänhet bedöms ha. Att bygga en helt ny simhall kostar rent astronomiska belopp och är otänkbart i dagens Ockelbo. Därför har kommunfullmäktige beslutat att den befintliga hallen ska renoveras för att kunna överleva i ytterligare 20 år.

- Vi börjar nu med en förstudie och kartläggning för att få koll på både akuta behov och helheten. Vi har beviljade medel som inte ska brännas iväg i onödan utan användas så smart som möjligt, säger fastighetschefen Torbjörn Pant.

Han kan dock avslöja att de redan i en första etapp vill få till en ny reningsprocess av vattnet. 

Torbjörn hoppas också att så snart som möjligt kunna åtgärda och öppna ångbastun igen efter två års stängning. Samma sak gäller förhoppningsvis även bubbelpoolen.
- I etapp två kommer vi behöva ta ett betydligt större grepp. Mer exakt vad det kommer att innebära ska förstudien slå fast. Men vi hoppas at kunna presentera någon trevlig nyhet, säger Torbjörn Pant.

Enligt kommunens egna beräkningar kommer det att krävas ytterligare omkring 14 till 15 miljoner kronor i investeringar för att ge simhallen den förlängda livslängden på 20 år.

TEXT: EVA BINGEL

Träden i Ockelbo får ökat skydd

Träden i Ockelbo får ökat skydd

Boktips från Ockelbo folkbibliotek

Boktips från Ockelbo folkbibliotek

0