Ny motion inlämnad - gällande Sjöbackens grönområden och badplats

Anders Öqvist och Iréne Bogren. FOTO: Johan Beijer


Iréne Bogren och Anders Öquist, Socialdemokraterna, har lämnat en motion till Ockelbo kommunfullmäktige gällande Sjöbackens grönområden och badplats.

– Vi vill optimera Ockelbos mest centrala smultronställe, besökare som kommer hit ska bli positivt överraskade. Det är ju idag en vacker sandstrand som sträcker sig mellan stora och lilla Sjöbacken samt ett vackert grönområde, berättar Iréne. 

– Ett klassiskt och traditionsrikt ställe för Ockelboborna, fortsätter Anders.

I motionen fastställer man att Sjöbacken är en uppskattad mötesplats och som ligger lättillgängligt i centrala Ockelbo. Det finns redan möjligheter för diverse utomhusaktiviteter som  exempelvis boule, volleyboll och plats för picknick. Området används även för närliggande Perslundaskolans idrottsaktiviteter.

– Hälsans stig startar här och via den nås både Forn-wij och Wij trädgårdar, en populär slinga på ungefär fem kilometer, fastslår Iréne.

– Vintertid är Sjöbacken en perfekt utgångspunkt för exempelvis skidåkning, skridskor, pulkaåkning och fiske, säger Anders.

 
 

I motionen framhålls att skötseln behöver snäppas upp i hela området, vilket skulle göra platsen ännu mera inbjudande.

– Vi vill att det ska vara ett större helhetsgrepp mellan Sjöbacken och ”Lilla Sjöbacken”, som vi kallar området nedanför backen.

– Där finns ett utegym och grillplats samt möjligheter för rörelsehindrade att ta sig i vattnet, med hjälp av en ramp som sattes upp för några år sedan, säger Iréne.

Bland åtgärderna föreslås fler bänkar och bord, bättre underhåll av volleyboll- och bouleplanerna samt införande av trivselbelysning och utökning av gräsmattans yta så den täcker hela björkdungen. Samt att skapa en trevlig och välkomnande entré till badplatsen. Många av de föreslagna åtgärderna skulle också kunna ske genom att Ockelbo kommun fortsätter att samverka med restaurangägarna.

– Vi vill även att Hälsans stig blir framkomlig under alla årstider samt att det finns belysning längs sträckan, säger Anders.

Dessa åtgärder menar Iréne och Anders att skulle skapa ett positivt intryck som leder till att besökare gärna kommer tillbaka.

– Grundtanken är att fler människor i alla åldersgrupper ska vilja vistas här, berättar Anders.

– Vi yrkar att Ockelbo kommun ser över och utvecklar området till att bli ännu mer inbjudande samt gör området till en frilufts- och rekreationsarena, avslutar Iréne.


Nyheter på KUXA.SE