Årets företagare - Destination Jädraås

Årets företagare - Destination Jädraås

Foto från ceremonin på Wij Trädgårdar. Foto: Patrik Kregert

Hej Susanne Dannberg, stort grattis till titeln årets företagare i Ockelbo, hur känns det?

– Helt otroligt, jättekul! Det känns fantastiskt. Att bli nominerad var redan ett pris i sig, vi har varit väldigt glada i flera veckor. Det finns flera fantastiska företag i Ockelbo, så vi hade ingen tanke på att vinna.

– Det här är ett kvitto på att vi är på rätt väg och att vi gör rätt saker. Det ger kraft att fortsätta i det arbete vi håller på med.



I februari firade Destination Jädraås fem år.

– Vi hade målet att sätta Jädraås på kartan och det målet har vi nått nu. Vi började med noll gäster och nu har tiotusentals gäster till vår anläggning årligen.

–  Vi driver en boendeanläggning och vår tanke var redan från början att erbjuda mer än bara en säng. En upplevelse helt enkelt.


Natur, kultur, och friluftsliv är Destination Jädraås fokus.

– Nästa mål har vi redan påbörjat. Att lyfta allt som går att göra i hela Gästrikland och få så många som möjligt att upptäcka denna fantastiska bygd som vi har.

– Då bor gäster längre än en natt, för att vi har så mycket att erbjuda i hela landskapet.

– Utan alla fantastiska samarbeten med fina lokala föreningar och alla andra näringsidkare så hade vi aldrig kommit så här långt. Vi har gjort det här tillsammans.


Ett led i att öka besöksnäringen är uppstarten av Gästriklands besöksnäring ekonomiska förening.

– Föreningen har målet att att lyfta allt man kan göra, upptäcka och se i det här landskapet, förklarar Susanne.


Hon fortsätter med att berätta om mountainbike-projektet Biking Gästrikland, som Destination Jädraås var med och startade.

– Vi vill uppmärksamma alla fina stigar för mountainbike som finns i Jädraås. Det är ett projekt som vuxit under tre år och nu även innefattar transitleder som leder till Åmot, Ockelbo och Högbo i Sandviken — så det går lite över kommungränserna.

– Det är vi extra stolta över. Från vår anläggning finns nu åtta stycken mountainbike-leder, även två gravelbike (grus) och lederna finns även digitalt. Det underlättar för våra gäster, dagbesökare och ortsbor att hitta de här lederna.

Nominerade: Destination Jädraås, Kattis tårtdesign, Berggrens Blomster och PW Bygg AB



– Vi ska utveckla aktiviteterna, vandringar på våra fina vandringsleder är ett exempel. Sen planerar vi Gästriketriangeln där folk från hela landet kan vandra mellan Jädraås, Åmot och Ockelbo. Två av sträckorna är redan på plats via Gästrikeleden. Den sista etappen mellan Åmot och Rönnåsen den ska sättas på plats.


Men Susanne vill betona att de inte är ensamma i det här arbetet med att öka turismen i regionen.


– Utan alla fantastiska samarbeten med fina lokala föreningar och alla andra näringsidkare så hade vi aldrig kommit så här långt. Vi har gjort det här tillsammans.


Senaste nytt på Kuxa.se

Årets unga företagare i Ockelbo - PW Bygg

Årets unga företagare i Ockelbo - PW Bygg

Fönsterdag på C24 - i energitidens tecken

Fönsterdag på C24 - i energitidens tecken

0