Julmarknad i hyttan - Axmar bruk

Den 4 december var det återigen dags för julmarknad i Hyttan i Axmar bruk.

Det var gott om folk  i rörelse och en timme efter öppning ringlade kön lång utanför. Ett maximalt besökarantal på 100 personer som åtgärd i pandemitiderna gjorde att viss väntetid uppstod. Men trots de dryga tio minusgraderna såg de flesta ut att trivas även i kön, bland doften av brända mandlar och små värmande eldkorgar i de vackra miljöerna utanför hyttan. Alla försäljare fick ej plats inne, så det fanns även en del att ta del utav utanför. Väl inne i den anrika hyttan, till tonerna av den klassiska julmusiken, kunde besökarna handla alla möjliga ting som hör julen till. 

Bland försäljarna på plats mötte vi Malin Svedlund och Sofie Andersson från Linas bageri och café i Bergby.

– Det har gått fantastiskt bra att sälja här. Speciellt bröd och bullar, sådant som vi trodde folk bakade själva – det har gått mest, berättar en nöjd Malin Svedlund.




På plats fanns även Lotta Larsson, som driver Fotstugan i Ockelbo.

– Försäljningen har gått väldigt bra. Många blir påminda om att det är kallt ute nu, kanske har jag därfö sålt extra mycket raggsockor, strumpor och handskar, tänker Lotta.

Många tog sig en värmande kopp kaffe och njöt av omgivningarna. Den gamla ugnen lystes upp av levande ljus och det var lätt att komma i julstämning den vackra decemberdag.

Lotta Olovsson, Fotstugan var en av alla som hade bord på Julmarknaden i hyttan.

Kön ringlade sig lång och vakter såg till att inte för många var i hyttan samtidigt.


Fler artiklar på Kuxa.se