Dubbla dubbelturneringar i tennis

Dubbla dubbelturneringar i tennis

FOTO: Nårdanåsbo Lawn Tennis, privat samling


Under sommaren spelades grästurneringen Nordanåsbo Open samt grusturneringen Wij Open i Ockelbo. Turneringarna arrangerades av Nordanåsbo Lawn Tennis och Ockelbo Tennisklubb.

– Vi hade 11 par i spel vid Wij Open och ändå var många som brukar vara med bortresta, kommenterar Ockelbo Tennisklubbs ordförande Christer Lindgren.

Grästennisbanan i Nordanåsbo har anlagts och sköts av tennisentusiasten Sune Hammarlund. Den 27 juni var det dags för andra upplagan av Nordanåsbo Open, ett sent återbud gjorde att turneringen genomfördes på sju par istället för tilltänkta åtta.

FOTO: Johan Beijer, KUXAGRUPPEN AB

Sune Hammarlund. FOTO: Johan Beijer, KUXAGRUPPEN AB

Stefan Larsson och Magnus Hammarström vann turneringen i Nordanåsbo. FOTO: Johan Beijer, KUXAGRUPPEN AB

– Det var en trevlig och varm dag. Banan blir ganska hård men det gick bra att spela. Betydligt bättre än regn och blåst, matcherna är korta så det gick bra, säger Sune Hammarlund.

– Vi samlades tidigt, det är kul att alla dyker upp i tid för då hinner man prata på ett annat sätt. 

Magnus Hammarström och Stefan Larsson vann turneringen.

Sune uppskattar att Nordanåsbo Lawntennis club idag har ungefär 60 medlemmar.

– Alla spelar inte aktivt, men är med och stöttar.

Tennisintresset i Ockelbo som helhet fortsätter att växa, under de senaste två åren har medlemsantalet i Ockelbo Tennisklubb ungefär fyrdubblats på lika många år.

Cirka 200 medlemmar finns idag och det har varit högt tryck på bokningar av grusbanorna vid Wij och Gäveränge. För första gången på ett par år görs av den anledningen kommer bana 2 vid Gäveränge snart göras i ordning för spel. 

Peter Hammarbäck/Magnus Oscarsson vann Wij open. Övriga finalpar var Evert Fransson/Edward Fransson, Martin Myhrberg/Sune Hammarlund.

Den 18 juli anordnades Wij Open, dubbelturneringen involverade elva par i tre grupper. I finalgruppen mötte alla gruppsegrare varandra, till slut stod Magnus Oscarsson och Peter Hammarbäck som segrare.


Sjöbacken: en oas i hjärtat av Ockelbo sedan 1960- talet

Sjöbacken: en oas i hjärtat av Ockelbo sedan 1960- talet

Kom då Harry!  - och flera boktips för barn och ungdomar

Kom då Harry! - och flera boktips för barn och ungdomar

0