Spännande läsning för barn och ungdom - Ockelbo Folkbibliotek

David Svensson, Barnbibliotekarie vid Ockelbo Folkbibliotek & Perslunda Skolbibliotek tipsar om bra läsning för- och tillsammans med barn och ungdomar.


Kung Grimms hämnd (Edward Rubikons mysterier 1)

Alexander Kirkwood Brown

6-9 år

Spännande bok för alla som gillar spöken och mysterier. Den utspelar sig i den lilla staden Grimsrud som ser ut som en helt vanlig småstad men där mörkrets krafter lurar under ytan.

De flesta som bor i Grimsrud anar inget om alla otäcka varelser som lever nära dem. Men det finns en kille som vet allt om Grimsruds hemligheter… Han heter Edward Rubikon och är expert på allt som är mörkt och mystiskt. Tillsammans med sin kompis Kasper löser han mysterier och bekämpar ondskan.

I den här boken bestämmer sig Edward och Kasper för att de måste undersöka Grimsruds fästning efter att mystiska saker har börjat hända där. Kanske har det att göra med en gammal grav som har upptäckts i fästningens krypta? De misstänker att ett spöke har släppts lös. De går ensamma till fästningen på natten beväpnade med allt som kan tänkas behövas för spökjakt. Men spöket visar sigha andra planer. Hans namn är Kung Grimm, en ondskefull man som styrde över staden för längesen.Och Kung Grimm vill ha tillbaka sin makt.

Kan Edward och Kasper sätta stopp för hans onda planer?Läs också: Mörkets bok (Edward Rubikons mysterier 2)


sfdfsds.png

Zombie-sjöjungfrurna anfaller (Piratapor 1)

Michael Anthony Steele

6-9 år

Skruvat och knasigt om ett gäng apor ombord på ett piratskepp.

Med ett skepp fullastat med bananer utforskar aporna havet på jakt efter värdefulla skatter.

Ombord på Piratapornas skepp så är det Kapten Banan-Skägg som bestämmer och nu har han tvingat ner den stackars matrosen Klas på havsbotten i en dykdräkt för att han ska hitta en skatt. Klas har varit där nere hela dagen utan att hitta något annat än en gammal högaffel. Men när han väl får komma upp igen och skakar av högaffeln så ser de att den faktiskt är gjord av guld. Det är Kung Neptuns treudd som Klas har hittat. Men det sägs att treudden har en förbannelse som ger otur åt den som hittar den. Och det verkar stämma för plötsligt får Pirataporna ovälkommet besök på skeppet av Zombie-sjöjungfrurna. Otäckavarelser som är väldigt sugna på att kalasa på lite aphjärna.

Läs också: Det stora sjö-slaget (Piratapor 2)



Skärmklipp 2020-03-10 11.55.43.png

Besök

Ockelbo Folkbiblioteks hemsida



Du hittar Ockelbo Folkbibliotek här!