Invigning av Wij Trädgårdar - en lätt känsla av optimism och nystart

Säsongstarten 2024 på Wij trädgårdar blev något utöver det vanliga och under hela dagen bubblade en lätt känsla av optimism och nystart.


Dagen kröntes av konserten, eller minifestivalen om man så vill, ”Music in the garden – the Ockelbo edition”. Från en scen mitt i rosträdgården bjöds på fantastisk musik. Vad sägs om Joseph Haydn i en doftande rosträdgård! Det var bara att luta sig tillbaka i eftermiddagssolen och njuta av Ciurlionis String Quartet från Litauen, den unga lovande sopranen Julia Lindgren som sjöng visor av Grieg och arior av Puccini som gav ståpäls hos i alla fall delar av publiken. Som final visade tangodrottningen Noelia Moncada vad argentinsk tangopassion handlar om!


Från Eko-torget med fik upp till Wij Trädgårdshandel rörde sig det i alla vrår och buskar. Under promenaden hördes både engelska, tyska, lite stockholmska och ockelbomål. Trädgårdshandeln drivs i år av Pärlans bygghantverk och Pär Erlandsson såg hur stolarna i pergolan –ny för säsongen –fylldes av gäster. På matmarknaden utanför sålde en rad lokala producenter sina produkter. Foto: Henrik Westberg, Kuxabladet

Under tiden jobbade Wij trädgårdskök hårt hela eftermiddagen och kvällen med att servera välbehövliga förfriskningar och mat till publiken som satt bänkade runt rosträdgården.


Det var många som under kvällen då och då fick nypa sig i armen som påminnelse om att de satt ute en varm junikväll i Ockelbo och lyssnade på musiker av världsklass. Och det i en av Sveriges vackraste rosträdgårdar. Inte kattskit precis!


Tomas Grönberg från Ockelbo Arrangörsförening är den som lyckades få till en ”Ockelbo edition” av musikfestivalen Music in the Garden, som sedan ett par år tillbaka hålls i Botaniska trädgården i Uppsala, var mer än nöjd med kvällen.

– Vi kommer absolut att genomföra ett Music in the Garden även nästa år. Under förutsättning att exempelvis Stiftelsen Wij Trädgårdar vill, och ger sitt stöd, säger han.

Music in the garden - Ockelbo edition. Foto: Henrik Westberg, Kuxabladet


Mer konserter på Kuxa.se