Bresiljedammens framtid

Bresiljedammens framtid

I Åmot höll Mark-och Miljödomstolen huvudförhandling i Föreningshuset gällande Bresiljedammens framtid. Ägaren vill riva dammen och på plats fanns representanter för Nilsson Kraft AB, både Per Nilsson själv och med juridiskt ombud. Även särskilda sakägare i form av representanter för Ockelbo kommun och för Länsstyrelsen. Även en individ (Lars Hammarlund), som äger en fritidsfastighet vid dammen, deltog vid förhandlingen tillsammans med eget juridiskt ombud. Ett tjugotal åhörare var också närvarande. 

Efter förhandlingarna i Föreningshuset gjordes ett besök vid dammen. Kenneth Norén, ordförande i Åmots byråd, närvarade och berättar att domstolen vanligtivs i samband med en huvudförhandling också meddelar datum för dom. Men denna gång valde den att ge sakägaren Lars Hammarlund tre veckors svarstid för eventuellt yttrande i frågan innan datum för dom meddelas. Detta menar Kenneth att ska uppfattas som en positiv signal för den som gärna ser att någon form av fördämning blir kvar på platsen. 

Bresiljedammens vara eller inte vara påverkar naturligtvis vattenmiljön ner mot Åmot. Kenneth räknar med att ett större fokus från byn kommer riktas på förhandlingen om Masugnsdammen, där byns fina badplats är i fara, och Hammardammen nära centrum.

Publicerat 2024-03-11

Ockelbos nya hemsida underkänd - nu hotar böter

Ockelbos nya hemsida underkänd - nu hotar böter

C startar skola för att rädda demokratin

C startar skola för att rädda demokratin

0