Ockelbomusiker släpper ny skiva

Idag släpper den delvist ockelbogrundade musikduon Lazertown sin nya skiva på nätet. Den ena halvan Henrik Westberg känner ni ju från redaktionen på Kuxabladet. Den andra halvan, Daniel Bergroth, har rötterna i Ockelbo och bor numera i Göteborg. 

Nya skivan heter Retro Future Prt2, den innehåller tio låtar inom genren synth, electronica och instrumentala ljudlandskap. 

– Det är svårt att kategorisera vår musik, säger Henrik. Men det har nyanser av Jarre, Vangelis, blandat med Kraftwerk och modernare tongångar som Daft Punk. Men vi har vår egen stil.

Henrik har även tecknat en serie som utspelar sig i skivans universum. Det är en dystopisk berättelse som går att läsa på duons Instagram. Ett nytt avsnitt av serien kommer att presenteras varje dag den närmaste tiden.

Första sidan av Lazertowns serie om livet i the Retro Future. Läs fortsättningen på gruppens Instagram.

Första sidan av Lazertowns serie om livet i the Retro Future. Läs fortsättningen på gruppens Instagram.

Idag gäller det att synas i alla kanaler, menar Daniel som är huvudansvarig för duons PR och han tar hand om publiceringen av gruppens låtar och deras Facebooksida.

- Idag gör tekniken att du som artist inte behöver ett skivbolag i ryggen för att nå ut. Det finns helt fantastiska möjligheter, säger Daniel.



Är du sugen på att höra låtarna gör du det enklast på Spotify, Apple Music, Itunes, Deezer eller en uppsjö av andra tjänster.

Lyssna på Lazertown på Spotify. eller Google eller Deezer.