Återträff på Perslundaskolan efter 50 år - på dagen

30 personer av de totalt 94 eleverna som gick ut 1974 kom den 7 juni till Ockelbo för att träffas – exakt på dagen 50 år efter examen från nian.



De flesta bor i närområdet (Gävleborg) men även mer långväga återvändare dök upp, längst resa hade Roland Bäcklin som är bosatt i närheten av Lund. Även några deltagare från Göteborg, Stockholm, Sundsvall och Skebobruk deltog.



Patrik Fliesberg, Ockelbo kommun och deltagaren Ann-Marie Olsson, som jobbar på Perslundaskolan idag, genomförde en uppskattad guidning i både gamla och nya delen av skolan. Många minnen väcktes till liv när gänget guidades runt i de delar som finns kvar från 1974.

Foto: Henrik Westberg, Kuxabladet




Extra roligt tyckte alla var att den gamla gymnastiksalen är kvar och ser ut precis som förr. Det enda de före detta eleverna saknade var lite musik – 50-tals dängan "Rock Around The Clock" med Bill Haley & His Comets hade passat, det var låten som alltid inledde idrottsläraren Zoltan Horvath lektioner.



Evenemanget fortsatte därefter med en promenad efter Hälsans stig till Wij trädgårdar där Wij Trädgårdskök servade en mycket uppskattad trerättersmiddag med lokala råvaror.



Sång- och musiktemat var såklart från 70-talet bland annat med ett Quiz och sedan ett uppträdande av jubileets festkommitté ”Festfixarna” som framförde en sång med specialskriven text till jubiléet, allt anordnat av gruppens sammanhållande länk Iréne Sandström.



Foto: Henrik Westberg, Kuxabladet

Många gemensamma minnen gjorde att tiden inte riktigt ville räcka till för alla samtal.



Vid midnatt närmade sig firandet sig sitt slut, mottog festkommittén många kommentarer om att det hade varit en fantastisk, toppenkul, trevlig och jättebra ordnad återträff. Flera uttryckte också önskemål om att nästa återträff måste bli redan om fem år. Vi kan inte annat än hålla med!

Festfixarna

Jan Enerhall, Agneta Enerhall,
Urban Hegestad, Pär Lindström
och Iréne Sandström

Foto: Henrik Westberg

Foto: Henrik Westberg, Kuxabladet


Senaste nytt