Lena Hammarlund slutar på Föreningsalliansen

Lena Hammarlund tackar för sig och lyfter särskilt fram alla föreningarna i kommunen och deras engagemang. Efter 13 år som anställd på Föreningsalliansen avslutar Lena Hammarlund sin tjänst den sista juni. Jobbet har haft inriktning mot friluftsliv och idrott.

– Vi fokuserar på föreningar och projekt som gynnar kommunen.

– Jag har varit backup och stöd i många projekt genom åren, främst administrativt. Maria Hammarström, Carina Bodström och jag har jobbat väldigt nära. Och Per Höcke har skött det praktiska.

Lena jobbar nu med att lämna över de projekt hon är inblandad i, främst tillväxtverkets Vandringsledsprojekt.

– Vi har Mountainbike cykling som delar några sträckor med Gästrikeleden. Jädraås och Högbo har satsat mycket på biking och det är något som fortsätter växa.

– Vi jobbar även vidare med Lokala naturvårdssatsningen (LONA) i ett projekt som ska knyta samman lederna i Ulvsta med idrottsplatsen i Ockelbo. Det blir klart senast november med invigning.

Bland några av projekten Lena minns bäst genom åren nämner hon Ungdomsgalan och de många insatserna i Rönnåsen.

– Även samarbeten med Oklagård, samt Luften är fri projektet.

– Det finns så mycket engagemang bland människorna och det är svårt att välja ut något specifikt egentligen.

Nu väntar nya utmaningar för Lena inom den privata sektorn. Som ett sommartips till alla vandringssugna ber vi Lena avslöja sina personliga favoriter.

– Det måste bli SLU:s Naturstig i Jädraås. För de minsta vandrarna finns den närliggande Nalleslingan, den är kortare än en kilometer och verkligen jättefin.