Inspiration till påskdukningen - med Trädgårdsministern

Inspiration till påskdukningen - med Trädgårdsministern

Nu börjar vi närma oss påsk och den här gången fick jag äran att göra en påskdukning i samarbete med Ica Ugglebo Ockelbo.

Tänk så mycket fint det finns på vår Ica Ugglebo här i Ockelbo!

Jag handlar där flera gånger i veckan men måste ändå erkänna att jag inför den här artikeln upptäckt många fler produkter än jag kände till.

Bland husgeråd och inredningshyllorna finns jättemånga "godbitar" som gärna får flytta in hos mig.

Ni måste ta en sväng förbi alla finheter nästa gång ni handlar.



Som vanligt när jag ska skapa något så börjar jag med en skiss eller en tanke på vilka färger jag vill plocka in. Att skriva och rita underlättar sedan när jag ska sätta samman arrangemang.

Min idé här var att göra en vårig och påskig känsla med naturfärgad bas.


Jag botaniserade runt i butiken och hittade:

Bordstabletter i beige, flätad brödkorg, ägghållare i trä samt prydnads-ägg med snöre. Tulpaner och påskliljor. Mönstrade servetter, Ljusgula ljus, styckevis. Små söta påskiga harar.

Vinglas, äggformad glasskål med lock och ljusstakar i klarglas.

Jag började med att fylla bordet med björkris från gården. Lagda utmed hela bordets längd. Jag gillar att använda björkriset horisontellt,  jag vill gärna se de som sitter tvärs över bordet  utan att ett för högt arrangemang kommer ivägen.



I björkriset stoppade jag fjädrar i vitt, dovt rosa och beige. Det fanns flera alternativ och färger, men jag fastnade för dessa som passade mitt färgtema.


Brödkorgen fodrade jag med plastfolie för att skydda den från jorden runt de små söta påskliljorna. Jag rafsade ihop torrt gräs ute som fick dölja krukorna. Jag har en förkärlek till korgar och större fat och tycker att de är en bra investering,  det går att pynta i dem för alla högtider och tillfällen.

På Tallrikarna pyntade jag med prydnadsäggen som fick fungera som servetthållare.


Vid sidan av får varje middags-gäst en tulpan och i anslutning till bordet placerar jag en maffig tulpanbukett, ta gärna två 10-pack och blanda upp med björkris. (Tallrikar och bestick är mina egna)


Ica Ugglebo hade även en superfin krans som jag valde att lägga på bordet. Kan ju såklart även hängas på väggen eller varför inte på ytterdörren.

Krans med påskägg - finns att köpa på ICA Ugglebo. Fint till dukning eller upphängd. Foto: Henrik Westberg, Kuxabladet

Kom ihåg att spara påskliljorna på lök efter att de blommat över. De blir fina i rabatten till nästa vår. Plantera ut dem när jorden är tillräckligt uppvärmd. Ha nu en härlig påsk!


Inspiration på Kuxa.se


Senaste nytt på Kuxa.se

Recension: Den sista resan

Recension: Den sista resan

Ockelbo Hockey Club vidare till division 2 - vi intervjuar tränaren Tomas Rosén

Ockelbo Hockey Club vidare till division 2 - vi intervjuar tränaren Tomas Rosén

0