Ockelbo Hockey pressade Skutskär

Säsongen är över för Ockelbo Hockey. Det står klart efter en dramatisk serie i bäst av tre matcher mot seriesuveränen Skutskär, som till slut vinner med 2-1 i matcher.

Skutskär stod för motståndet i bäst av tre matcher i playoff till kvalserien. Två matcher spelades i över helgen vecka 5 och sista matchen ägde rum tisdag den 7 februari. Det blev rejält spännande i samtliga möten.

Ockelbo hade hemmaplan och inledde i serien hemma i Ugglebo Arena. Ockelbo gjorde det inte lätt för sig och hamnade snabbt i ett tvåmålsunderläge, som man sedan hämtade ikapp. Skutskär tog dock kommandot igen och kunde till slut dra ifrån med tre mål för ledning 5-2 i andra perioden. Ockelbo vek inte ner sig utan växlade upp och tog sig tillbaka in i matchen. När slutsignalen ljöd i Ugglebo arena hade Ockelbo vänt matchen till seger med 8-7. En kalldusch för hemmalaget var den allvarliga skadan på tvåmålsskytten Robin Leffler, som brakade in i sargen med full fart och blev stillaliggande med smärtor i nacken. Ambulans tillkallades och det ledde till ett avbrott, men på sociala medier rapporterar klubben under söndagen att det verkar gått okej för Robin – inget brutet, men han har ont och är väldigt stel.

Under söndagseftermiddagen reste Ockelbo till Skutskär med ambition att stänga den här slutspelsomgången med vinst. Efter en tuff kamp stod slutresultatet 6-6 efter full tid. Ockelbo hade en tvåmålsledning i tredje perioden men lyckades inte hålla tätt. Det blev sedan inga mål i övertidsperioden. Straffar väntade och där var Skutskär starkast och lyckades därmed hålla sin säsong vid liv.

Tisdag den 7 februari spelades den direkt avgörande matchen, även den i Skutskär på grund av att de låg högre upp i tabellen. Ockelbo startade bra och tog ledningen med 1-0. Skutskär har en del tur med studsarna och vänder på matchen i första perioden, deras 2-1 mål styrs in i mål av en Ockelbospelare.

Ockelbo Hockey gör mål mot Skutskär hemma i Ugglebo Arena FOTO: Henrik Westberg

Tidigt i andra perioden trycker Skutskär in 3-1 på en retur, men Ockelbo reducerar till 3-2 och jagade kvittering. Skutskär går upp till 4-2 men Ockelbo svarar med en reducering med fyra minuter kvar. Ockelbo jagade kvittering och tog ut målvakten och skapade flera chanser, men till slut sätter Skutskär 5-3 i tom bur och stänger matchen.

Strongt av Ockelbo Hockey att ge Skutskär en så bra matchserie, det är Skutskär som till slut har marginalerna på sin sida och går vidare i kvalserien.