Hon tog padeln till Ockelbo

Hon tog padeln till Ockelbo

C24 hallen i Ockelbo är en anläggning som togs i bruk under december 2022. Under dess tak bedriver Freimans padel sin verksamhet, vi har träffat ägaren av såväl hall som företag, Pernilla Hålén – som berättar om hallens första nio månader.

– Livet som padelhallsägare har blivit lättare, berättar Pernilla.


Vid Kuxabladets tidigare besök var hallen precis redo för invigning, med en hel del arbete kvar att göra. Sedan det besöket har mattan som omger planerna kommit på plats, en padelshop utvecklats och den egentliga huvudentrén öppnats.

– Tidigare hade vi entré genom nödutgången, då kom alla in precis vid planerna och alla tog inte av sig skorna.



– Nu är det tydligare och trevligare för besökarna. Många har sagt att de tycker mattan blev bra, det känns naturligt att gå i strumporna eller sitta på golvet här nu.



C24 hallen i Ockelbo med nybyggd entré till ishallen Ugglebo Arena och padelhallen.

I takt med att huvudentrén färdigställs blir även helhetsupplevelsen bättre. Utrymmet länkar samman Ugglebo Arena, som inrymmer ishallen, och C24 hallen med Freimans padel. Toaletter finns nu tillgängliga under samma tak, faciliteter som under entréns uppbyggnad fick uppsökas i en annan byggnad.

– Nu väntar vi bara på att ishallen ska bli färdig så att omklädningsrummen blir tillgängliga.


Pernilla berättar att padelintresset håller i sig och att det hela tiden kommer nya spelare och kunder. Men det är inte bara padel som lockar besökare till anläggningen. 

– Golfsimulatorn har också ökat rejält under sommaren. Den är ett bra komplement för golfare.

Pernilla Hålén under en träning med bollmaskin.


Simulatorn innehåller många riktiga banor och har en hög grad av realism. Som exempel berättar Pernilla om en besökare som spelat väldigt mycket på Lidingöbanorna, som finns i simulatorn.

– På ett hål berättade han att om man träffar taket på ladan så rullar bollen ner på green, det fungerade även i simulatorn!


Under sommaren slog blixten ut all elektronik och Pernilla fick mer aktivt vara på plats för att öppna, tända, släcka och stänga. Det var under den perioden hon även uppmärksammade att det tillkom fler bokningar på kvällstid, främst bland unga.

– De kom ofta den tiden då de flesta slutar spela, från 21 tiden till midnatt.

– Hallen blev ett trevligt häng för dem och vi fick bra kontakt.


Under sommaren ordnade Pernilla ett flertal turneringar för ungdomar och hittade sätt att kommunicera, nu finns grupper med kontaktpersoner upprättade och det är enkelt att hitta lämpliga tider.

– Idag är det ett trettiotal ungdomar som spelar då och då. Det är inte ovanligt att föräldrar kommer och tittar.

– Mötesplatserna har blivit färre om man jämför med hur det såg ut då jag växte upp. Här möts alla typer av människor oavsett ålder och bakgrund.

– Spelar man inte padel finns pingis, motionscyklar och shuffleboard också.

– Spelar man inte padel finns pingis, motionscyklar och shuffleboard också.

Något Pernilla också hoppas ska kunna växa är Ockelbo Padelklubb.

– Vi försöker hitta tränare både i padel och golf.

Golfsimulator i C24 Hallen - Freimans padel

Prova på träningar för barn har anordnats både inne i hallen och på utebanorna. Än så länge har det inte blivit någon längre kontinuitet i det, trots att de som provat på verkar tycka det är väldigt kul med padel.

– För yngre grupper behöver vi bara någon som räcker upp handen och vill bli tränare. Vi kan absolut hitta ekonomi för att utbilda tränare.

– På sikt är det väldigt viktigt att föreningen utvecklas.

Projektet med att anlägga en padelhall är ett stort åtagande för en privatperson. C24 hallen är inte en kommunal anläggning utan existerar endast på grund av en persons vision och drivkraft.

– På sikt vill jag bygga vidare på övervåningen. Jag har en idé, som jag inte tänker avslöja, säger Pernilla hemlighetsfullt.


Att bygga med egna pengar och lån krävde noga planering. Under processen har räntorna skjutit i höjden och bygget kostade mer än planerat, på grund av att allt blev dyrare.

– På intäktssidan ser det ut som väntat. Fast hade det inte varit för de oväntade kostnaderna som uppstod hade vi redan nu haft vissa investeringsmöjligheter.

– Det är samma verklighet som många lever i. Men det går hela tiden lite bättre, avslutar Pernilla.


Text: Johan Beijer

Foto: Henrik Westberg

Livet på landet: Mat på längden och tvären

Livet på landet: Mat på längden och tvären

Speltest: Kvacksalvare

Speltest: Kvacksalvare

0