Fotbollens dag

Fotbollens dag

Lördagen den 12 augusti anlände ett stort antal välmeriterade fotbollsspelare till IP i Ockelbo. Det hade blivit dags för match mellan Djurgården IF Legends och Ockelbo Old boys som en del av evenemanget Fotbollens dag. 


Dagen inleddes med två knattematcher och efter jippomötet mellan DIF och OIF spelade herrseniorerna i division 4. Ur högtalarsystemet hördes den klassiska speakerstämman tillhörande Christer “Veso” Johansson, som hejade på åskådarna att köra vågen och spred som vanligt en hel del feststämning.

Veteranmötet blev en relativt jämn historia. Djurgården skapade fler chanser men ett disciplinerat Ockelboförsvar briljerade matchen igenom med vältimade offsidefällor. Trots att Djurgården skapade mest hade Ockelbogänget en ständig skrällchans och förlorade till slut med blott två mål mot ett.

Vänskapsmatchen avslutades med att båda lagen gjorde vågen. Fotbollens dag blev ett jättefint inslag på sensommaren och många längtar säkert redan till nästa års upplaga FOTO: Johan Beijer

Christer Johansson fastslog att slutresultatet och Ockelbos förlust endast berodde på hemmaspelarnas gästfrihet. Publiken bjöds bland annat på framträdanden av kända DIF spelare som Steve Galloway, Anders “Dojan” Nilsson och Christian Gröning - som gjorde det avgörande 2-1 målet. I Ockelbos veteranlag återfanns, bland många andra, spelare som Krille Visuri, Kent Isaksen och Roger Lindgren.

Anna Hall vinkar vid presentationen, hon var ensam kvinna på planen i rollen som tidigare spelare för Djurgården. Senast vi såg henne på en fotbollsplan i Ockelbo var hon med och bärgade segern i Bilma Cup för sitt Stensätra IF. FOTO: Johan Beijer

Seniorlaget intog därefter planen för möte mot Torsåker som besegrades med ett mål mot noll. Rättelse: I vecka 34 rapporterade vi felaktigt att denna match var ett division 6 möte som vanns av Torsåker.

Saras begravningsbyrå  - familjeföretag i 60 år

Saras begravningsbyrå - familjeföretag i 60 år

Metallica på Gotan

Metallica på Gotan

0